Naslovnica  
Gdje je Prvić?  
O Prviću  
Povijest  
Slike  
Informacije  
Red vožnje  
   
Prijatelji Prvića  
Forum  
Anketa  
   
Mjesni odbor  
Udruga  
   
Smještaj  
Kontakt  
   

 

 
Novosti

29.9.2016.
Kreativni dani Fausta Vrančića
Ovogodišnji kreativni dani Fausta Vrančića od 7.do 9. listopada. Pročitajte poziv organizatora:
KDFV 2016Zadovoljstvo nam je pozvati vas na Kreativne dane Fausta Vrančića (KDFV) koji će se po 4. put održati na otoku Prviću od 7. do 9. listopada 2016. godine.

Festival KDFV (Kreativni dani Fausta Vrančića) pokrenut je kako bi se produljila turistička sezona na malom otoku koji uglavnom živi od prihoda od turizma. S vremenom je za sve nas festival dobio i puno veće značenje. Danas KDFV idu tragom baštine najpoznatijeg otočanina i Šibenčanina, Fausta Vrančića. Pokušavamo pronaći rješenja za održivi razvoj otoka uz primjenu modernih tehnologija i znanstvenih dostignuća, ali i očuvanje tradicije. Depopulacija hrvatskih otoka je razlog zašto je veći dio programa namijenjen djeci svih uzrasta, ali i za odrasle smo pripremili zanimljive prezentacije i intervju s Omerom Rakom, jednim od istaknutih šibenskih intelektualaca kojemu je Faust trajna inspiracija.

Ovu godinu su,uz gore spomenutog gosp.Omera Raka naši gosti i FabLab Hrvatska, Zvjezdarnica Zagreb, Udruga Dragodid, Zmajari i mnogi drugi, a detalje iz njihovih životopisa i o njihovim aktivnostima, možete pronaći u dokumentu u prilogu. Na Prviću će se u listopadu pričati o 3D modeliranju, skeniranju i printanju, planetima, zvijezdama i asteroidima, nepoznatim i poznatim činjenicama o Faustu, obnavljat će se suhozidi, izrađivati i puštati zmajevi uz mnoštvo drugih aktivnosti za sve uzraste.

Festival organizira Udruga OTOK s Prvića, a sve aktivnosti članova i sudionika su isključivo volonterske prirode. Ipak, svim sudionicima podmirujemo troškove prijevoza, smještaja i hrane, i to s vrlo skromnim budžetom.

Stoga vas pozivamo da,koliko je to u Vašim mogućnostima, podržite donacijom Kreativne dane Fausta Vrančića kako bismo i ove godine oživjeli otok i produljili turističku sezonu, a možda i pronašli recept za bolji život na našim otocima.

Unaprijed vam se zahvaljujemo i pozivamo Vas da nam se pridružite.

Lijep pozdrav sa otoka.

Udruga OTOK
za promicanje kreativnog i zdravog života
Ulica I/5
22234 Prvić Šepurine

OIB: 51704706646
Žiro-račun: HR5423300031553477981

https://www.facebook.com/kreativnidanifv/?fref=ts

Detaljnije o ovogodišnjem programu preuzmite ovdje >>>Detaljnije o ovogodišnjem programu

 

 

Marin Lučev, Split, Hrvatska info@prvic-luka.com
www.prvic-luka.com - www.prvicluka.com
Copyright © 1999-2007 [maRE]. All rights reserved.
Site od: 01. 02. 1999.