Naslovnica  
Gdje je Prvić?  
O Prviću  
Povijest  
Slike  
Informacije  
Red vožnje  
   
Prijatelji Prvića  
Forum  
Anketa  
   
Mjesni odbor  
Udruga  
   
Smještaj  
Kontakt  
   

 

 
Novosti
16.11.'07.
"Telefon" - edukativna predstava projekta Thearto na Prviću
Idući tjedan u osnovnim školama na Murteru, Krapnju i Prviću, gostuje edukativna predstava „Telefon“ projekta Thearto, a izvode je nagrađivani mladi glumci Marija Škaričić i Jerko Marčić. Predstave će biti odigrane u sklopu jedinstvene turneje po svim osnovnim školama na jadranskim otocima, čiji je suorganizator Vipnet, koji je djeci omogućio besplatne predstave.

Turneja završava upravo ovim izvedbama na šibenskom arhipelagu, Thearto je dosad obišao 27 otoka kvarnerskog, zadarskog, splitskog i dubrovačkog arhipelaga.

 

OBJAVA ZA MEDIJE

ZAVRŠAVA TURNEJA BESPLATNIH EDUKATIVNIH PREDSTAVA PROJEKTA THEARTO PO OTOČKIM OSNOVNIM ŠKOLAMA, KOJU DJECI POKLANJA Vipnet 

„Telefon“ na otocima šibenskog arhipelaga

Predstave je dosad u sklopu turneje pogledalo preko 5 000 osnovnoškolaca s 27 otoka kvarnerskog, zadarskog, splitskog i dubrovačkog arhipelaga

Zagreb, 15. studenoga 2007.Besplatna edukativna predstava projekta Thearto „Telefon“, redatelja Zijaha Sokolovića, gostovat će idućeg tjedna u osnovnim školama na Murteru, Krapnju i Prviću. U njoj će Marija Škaričić i Jerko Marčić predstaviti povijest telefona i komuniciranja na daljinu, čime će biti zaključena jedinstvena turneja kojom Thearto obilazi sve osnovne škole na jadranskim otocima. Suorganizator čitave turneje je Vipnet, koji je djeci omogućio besplatne predstave.

Osim “Telefona“, u otočkim osnovnim školama gostovala je i predstava „Matematika“, koja neomiljeni predmet većine djece prikazuje kroz zabavu i igru. Mladi, talentirani i nagrađivani glumci već su u sklopu turneje oduševili pet tisuća djece, ali i nastavnika i roditelja, u preko sedamdeset škola na 27 otoka kvarnerskog, zadarskog, splitskog i dubrovačkog arhipelaga. Dosad su na otocima odigrali preko devedeset predstava, a posebno je zapažena bila ona na Premudi, gdje su glumili za samo jednog učenika.

– Kazalište posjeduje veliku snagu, a mi je koristimo kako bismo djecu kroz zabavu podučili o stvarima kojima su svakodnevno okružena te ih potaknuli da ih promotre na inovativan i kreativan način. Upravo takva je i ova naša turneja, kojom u godinu dana obilazimo sve škole na hrvatskim otocima. Organizacija turneje nam je bila bitno olakšana jer se Vipnet uključio i podržao projekt od samog početka – rekao je Dražen Šivak, voditelj projekta Thearto za Hrvatsku.

Vipnet je generalni sponzor obiju predstava i njihovih izvedbi te već treću godinu surađuje s projektom Thearto na edukaciji djece kroz umjetnost. Lani su zajedno pokrenuli ovu turneju kako bi djeci na otocima doveli kulturne sadržaje s kojima se inače rijetko imaju prilike susresti u svom mjestu. Ujedno su im omogućili da kroz izravnu komunikaciju s vrhunskim mladim umjetnicima otkriju nove i zanimljive stvari te ih ohrabrili u samoizražavanju.

Sam projekt nastao je prije deset godina u Austriji, a u Hrvatskoj je pokrenut u siječnju 2003. godine. Umjetnici rade predstave od jedne riječi, bez kostima, šminke i rekvizita te se mogu izvoditi u kazalištima, školama, razredima, domovima, pa čak i na ulicama. Traju četrdesetak minuta, a u njihovom stvaranju sudjeluju i pisci, dramaturzi, redatelji, koreografi, skladatelji, psiholozi i nastavnici.

Media Val – agencija za komunikacijski menadžment
Danijela Tucman

T. +385 1 3691 850
F. +385 1 3690 671
M. +385 91 3690 670
E. danijela@media-val.hr

Više o predstavi pročitajte ovdje:
(preuzeto sa stranice http://www.thearto.com)


(.pdf - 447 KB)

 

 

Marin Lučev, Split, Hrvatska info@prvic-luka.com
www.prvic-luka.com - www.prvicluka.com
Copyright © 1999-2007 [maRE]. All rights reserved.
Site od: 01. 02. 1999.